Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland

In 2015 werd de Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland (SVNL) opgericht. De vereniging streeft naar bevordering van de gezondheid door optimalisatie van de slaapgeneeskundige zorg. De SVNL behartigt de belangen van aan slaapzorg gerelateerde beroepen en informeert graag de media bij kwesties over slaapzorg in de brede zin van het woord. Om in zichtbaarheid én als vereniging te groeien, kozen zij voor DelanoPR. DelanoPR informeert journalisten die schrijven over alle facetten van slaap en de expertise van de SVNL. Het leverde al snel interviews en publicaties op in Trouw, NRC, Nederlands Dagblad en handenvol vakmedia.

“Het verbeteren van onze slaap verbetert onze prestaties gedurende de hele dag”, zegt vicevoorzitter dr. Klaas van Kralingen van de SVNL. De SVNL heeft als doel hoogwaardige zorg in het domein van de slaapgeneeskunde te ontwikkelen, op zowel het preventieve als het curatieve vlak. De vereniging is in eerste instantie gericht op goede behandeling van reeds ontstane slaapproblemen, maar steunt en stimuleert ook initiatieven die slaapproblemen kunnen helpen voorkomen. Zo zette SVNL zich eerder in voor het beschikbaar blijven en de volledige vergoeding van de geneesmiddelen natriumoxybaat en dexamfetamine. Deze middelen kunnen bij sommige slaapstoornissen het verschil maken tussen een baan kunnen hebben en/of een gezin kunnen runnen of niet. Verder organiseert de SVNL scholing, training en wetenschappelijke vergaderingen en moedigt ze wetenschappelijk onderzoek aan. De vereniging ondersteunt kwaliteitscontrole en kwaliteitsborging in de slaapgeneeskundige zorg met accreditatie en certificering.

Een aantal van de publicaties die voor SVNL gerealiseerd konden worden.

De huidige publiciteit van de Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland (SVNL) ontdekken? Ga nu naar: https://www.facebook.com/media/set?vanity=DelanoPR&set=a.3105804386173184.

Meer over de Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland (SVNL) ontdekken? Ga nu naar http://www.slaapgeneeskundevereniging.nl/.